Siirry pääsisältöön

SUOSITTU KIRJOITUS JUURI NYT / POPULAR POST RIGHT NOW

WHAT'S UP DOC?

Täällä ollaan! Ja nyt onkin luvassa ihan vaan pikapostaus kuulumisista, sillä kiire on nyt todellakin päällä! Isosti! Oltuani viikon kipeänä on töitä kertynyt vino pino ja lisäksi olen valmistautunut Miss Fitness Finland -kisan finaaliin niin täysillä, kun murtuneelta häntäluultani olen kyennyt. Onneksi yläkroppaa pystyy treenaamaan tietyissä määrin ja habaa, ojentajia ja olkapäitä onkin yritetty kasvattaa kaikella teholla. Tukena on onneksi hyvin suunniteltu ruokavalio, kiitos meidän Noran! 

Viime aikoina on tehty isoja päätöksiä ja otettu isoja askelia – – ei kuitenkaan liian isoja omille kintuille – – ja se on heijastunut valitettavasti täällä blogissa pidentyneenä postausvälinä. Mutta älkää olko huolissanne, kun saan rattaat pyörimään uusien hommien kanssa, tasaantuu arki takaisin jouhevaan rytmiinsä ja minä sen mukana.

Hello babes, here I am no matter I've been quiet on blog about a week already! GOSH! But I have a reason.. Yes, I've been sick and I have a broken coccyx but…

Uuden vuoden lupauksia

Minulta kysyttiin tänään, mitä Uuden Vuoden lupauksia aion tehdä. Vastaus oli minulle helppo: en tee lupauksia. Lupausten sijaan luon itselleni tavoitteita. Tähän tapaan. Kuvassa vasemmalla Syksy 2014 ja oikealla kevät 2015

Perehdyin asiaan hieman enemmän. Pohdin, kuinka moni tekee nimen omaan Lupauksia, ja millä tavalla niistä sitten saadaan pidettyä kiinni? Ensimmäisellä Googlettelulla löysin varsin paljon hakutuloksia siitä, että suosituimpia Lupauksia ovat painon pudotus, tupakanpolton lopettaminen, ja alkoholin käytön vähentäminen.. Osuipa silmiini myös tänään julkaistu artikkeli iskelma.fi:n uutisissa, jossa kerrottiin, että 45% amerikkalaisaukuisista tekee vähintään yhden uuden vuoden lupauksen. Tutkimuksen mukaan 75% noista ihmisistä pitää lupauksensa ensimmäisen viikon ajan. Vain 12% kaikista saavuttaa lopulta tavoitteensa.

Tutkimus myös neuvoo tekemään seuraavanlaisia lupauksia. Lupauksen tulisi olla:

1. Merkityksellinen sinulle itsellesi

2. Mitattava
3. Palkitseva
4. Voit asettaa sille deadlinen


Nämä ovat minusta hyviä kohtia kaikki. Mutta silti, lupausten sijaan kannustan luomaan tavoitteita. Myös tavoitteille voi luoda aikataulun ja tavoitteen saavutettua palkita itsensä. Mitä enemmän asetat rajoitteita ja vaatimuksia itsellesi, sen epämukavampaa työn toteuttamisesta tulee. Ajatellaanpa painonpudotuslupauksen sijaan tavoitetta elää terveellisemmin ja liikkua enemmän. Kun päässäsi ei lenkille lähtiessä hakkaa ajatus: "nyt on pakko liikkua että laihdun!", on liikkuminenkin huomattavan paljon mukavampaa. Kesken kävelylenkin saatat huomata että onpa hyvä olo ja hyvän olon myötä tulet valinneeksi kaupassakin hieman fiksummin. Painoa pudottaessa suosittelenkin tekemään ruokaostokset Hyvänä Päivänä. :) Sillä pääsee jo pitkälle. 

Minun uuden vuoden tavoitteeni liittyvät moniin eri asioihin. Tavoitteitani ovat mm:

1. Yritykseni kehittäminen suunnitelmani mukaisesti

2. Ottaa enemmän aikaa itselleni (niitä hetkiä kun käperryn peiton alle juomaan teetä ja lukemaan kirjaa, tai tekstaamaan parhaan ystäväni kanssa!)

3. Tehostaa treeniä! (laiskistuin loppuvuodesta, hups! Suurin osa silti menee kiireen piikkiin!)

4. Löytää itsestäni joka päivä hyvä asia/puoli ja olla iloinen siitä (itsetutkitskelu tekee hyvää!)

5. Pysyä energisenäNämä tavoitteet ovat kaikki realistisia, osa vaikeampia, osa helpompia. Koen että saavutan nämä tavoitteet, koska välitän itsestäni ja hyvinvoinnistani, läheisistäni sekä työstäni. Uusi vuosi ei saa lähteä käyntiin stressaavasti, muistaaka se! 

Pus, 

LolaKommentit

Suositut tekstit