Siirry pääsisältöön

SUOSITTU KIRJOITUS JUURI NYT / POPULAR POST RIGHT NOW

GLUTEN FREE & YEAST FREE PIZZA RECIPE – GLUTEENITON & HIIVATON PIZZA RESEPTI

Täydellisen gluteenittoman pizzan valmistaminen on joskus ollut kiven takana siksi, että vielä muutama vuosi sitten Suomesta ei löytynyt reseptiin sopivia laadukkaita ja maukkaita aineksia. Gluteenittomia jauhoseoksia on ollut markkinoilla pitkään, mutta niiden avulla ei pizzasta ole tullut kovin kummoista. 

Gluteenittomuus ei ole ainoa vaatimukseni pizzalle, vaan toinen asia jota elimistöni ei siedä on hiiva. Nämä kaksi eivät ole helpoin yhdistelmä, mutta nyt olen viimein löytänyt pulmaan ratkaisun.

Now I am finally sharing it: my best Gluten-Free & Yeast-Free Pizza Recipe! This pizza is my favorite one and it fits for fitness people so very well! There is no gluten, yeast or any fats on the pizza base at all. You can fill the pizza just the way you like or use my favorite filling I am also sharing below. You must try it – you will love it! 

Myllärin -tuoteperheen ihastuttava Kaurajauho on ollut minulle todellinen Taivaan Lahja. Tämän ihanuuden avulla olen onnistunut kehittämään täy…

Löydä oma kehotyyppisi ja ymmärrä kehoasi paremmin!

Super pirteää keskiviikkoa kaikille! Tänään kirjoitan tärkeästä aiheesta, jonka avulla saat mahdollisesti uutta potkua dieettisi tai elämäntaparemonttiisi! Kerää vinkit ja faktatiedot talteen ja hyödynnä niittä omalla terveellisemmän elämän polullasi!

Kehotyypit – mikä on sinun kehotyyppisi?


Me olemme kaikki yksilöitä, eikä meille kaikille sovi keskenään samat asiat. Se ei ole vain makuasia, vaan kehomme ihan oikeasti reagoi eri asioihin eri tavalla. Joillekin sopii korkea hiilihydraattinen ruokavalio täydellisesti, toisilla taas isot hiilarimäärät vetävät koko kropan solmuun ja saa olon ihan veteläksi. Joillakin puolestaan keho kiukuttelee, jos rasvat jäävät liian pieneksi osaksi ruokavaliota. 

Oman kehotyypin hahmottaminen auttaa ruokavalionsuunnittelussa paljon.

HOIKKA EKTOMORFI:Ektomorfi on kestävyysurheilijan perikuva: hän on laiha ja usein myös pitkä. Ektomorfin luuston rakenne on hentoinen ja hänellä on usein ohuet raajat. Rasva ei tartu häneen helposti, mutta ei tartu lihaskaan sen helpommin. Ektomorfin rasvaprosentti voi luontaisesti olla selvästi alle suositellun.

Ektomorfin hiilihydraattien sietokyky on erityisen hyvä ja hän tulee toimeen parhaiten runsashiilihydraattisella ruokavaliolla. Ruokavalion ravintoaineiden jakauma on noin 55% hiilihydraattia, 30% proteiineja ja 15% rasvaa. Perinteinen ravintopyramidi malli sopii siis hänelle parhaiten.

Oletko Ektomorfi? Alla olevasta kuvasta näet, millainen jakauma hiilihydraatteja, proteiineja ja rasvoja sopivat juuri sinun kehollesi!


Ektomorfille parhaiten soveltuva ruokapyramidi. SOPUSUHTAINEN MESOMORFI:Mesomorfinaisella on kauniin mallikas, melko kapea tiimalasivartalo ja mies muistuttaa parhaimmillaan antiikin  Davind-patsasta lisättynä muutamalla lihaskilolla. Jos mesomorfi harrastaa urheilua, hänen fysiikkansa on ihailtavan tasapainoinen ja luonnostaan sopivan vähärasvainen. Luusto on keskikokoinen.
Jos mesomorfi lihoo, hänelle kertyy rasvaa joka puolelle vartaloa. Naisella lantio voi leventyä reippaasti, vaikka tiimalasimalli säilyy edelleen.
Mesomorfi pysyy parhaiten hyvässä kunnossa ruokavaliolla, jossa on tasapainoisesti hiilihydraatteja, proteiineja ja rasvoja. Sopiva jakauma on noin 40% hiilihydraattia, 30% proteiinia ja 30% rasvaa.


Oletko Mesomorfi? Alla olevasta kuvasta näet, millainen jakauma hiilihydraatteja, proteiineja ja rasvoja sopivat juuri sinun kehollesi!Mesomorfille parhaiten soveltuva ruokapyramidi. 


VANTTERA ENDOMORFI:


Endomorfin ruumiinrakenne on raskastekoinen: hänellä on enemmän rasvaa, suurempi luusto ja hän painaa selvästi enemmän kuin kaksi edellistä kehotyyppiä. Endomorfi pystyy helposti kasvattamaan lihasta, mutta hän myös lihoo helposti. Vähärasvaisessa kunnossa oleva endomorfi on näyttävä tapaus.
Endomorfilla on melko leveä lantio ja leveät hartiat. Jos hän lihoo, tulee rasvaa joka puolelle, mutta erityisesti keskivartaloon ja naisilla alavartaloon. Lihottuaan hän näyttää silminnähden lihavalta, koska kehon rakenne on jo valmiiksi suuri. 
Endomorfi sietää huonosti hiilihydraatteja. Jos hän harrastaa urheilua, tulee tulosta helpommin voimalajeissa kuten kuulantyönnössä ja amerikkalaisessa jalkapallossa.
Endomorfille paras ruokavalio on runsas proteiininen ja rasvainen. Hänen kannattaa ajoittaa hiilihydraatit tiukasti heti liikunnan jälkeiseen aikaan. Sopiva jakauma on noin 25% hiilihydraatteja, 35% proteiineja ja 40% rasvaa.

Oletko Endomorfi? Alla olevasta kuvasta näet, millainen jakauma hiilihydraatteja, proteiineja ja rasvoja sopivat juuri sinun kehollesi!


Endomorfille parhaiten soveltuva ruokapyramidi. 

Pirteää loppuviikkoa! Toivottavasti tämän päivän kirjoituksestani jää käteen ja mieleen mahdollisimman paljon!

Pususin, 

Lola

Kommentit

Suositut tekstit