Siirry pääsisältöön

SUOSITTU KIRJOITUS JUURI NYT / POPULAR POST RIGHT NOW

WHAT'S UP DOC?

Täällä ollaan! Ja nyt onkin luvassa ihan vaan pikapostaus kuulumisista, sillä kiire on nyt todellakin päällä! Isosti! Oltuani viikon kipeänä on töitä kertynyt vino pino ja lisäksi olen valmistautunut Miss Fitness Finland -kisan finaaliin niin täysillä, kun murtuneelta häntäluultani olen kyennyt. Onneksi yläkroppaa pystyy treenaamaan tietyissä määrin ja habaa, ojentajia ja olkapäitä onkin yritetty kasvattaa kaikella teholla. Tukena on onneksi hyvin suunniteltu ruokavalio, kiitos meidän Noran! 

Viime aikoina on tehty isoja päätöksiä ja otettu isoja askelia – – ei kuitenkaan liian isoja omille kintuille – – ja se on heijastunut valitettavasti täällä blogissa pidentyneenä postausvälinä. Mutta älkää olko huolissanne, kun saan rattaat pyörimään uusien hommien kanssa, tasaantuu arki takaisin jouhevaan rytmiinsä ja minä sen mukana.

Hello babes, here I am no matter I've been quiet on blog about a week already! GOSH! But I have a reason.. Yes, I've been sick and I have a broken coccyx but…

Ihmeellinen punajuuri sekä ihana resepti – what a lovely beetroot!

Tykkäätkö punajuuresta? Hyvä juttu jos sitä mielit mussuttaa, nimittäin se onkin aikamoinen terveyspommi! Sanotaan, että punajuuri lisää aivojen verenkiertoa sekä vähentää väsymystä. Lisäksi tiedetään, että tämä runsaasti betaiinia sisältävä punainen möhkylä lisää maksan entsyymien eritystä. Entsyymit neutralisoivat syöpää aiheuttavia karsinogeenejä ja kuljettavat niitä pois elimistöstä. Punaisen värin punajuurelle antavan beetasyanidin puolestaan uskotaan alentavan syöpäriskiä. Aika huippua, eikö?

Do you like beetroots? If the answer is yes that's great because this little pink root vegetable is such a super food! Did you know that? They say that the beetroot helps your brains and prevent feeling tired. We also know that beetroot helps the liver to prevent the cancer. Pretty awesome huh?

Lisäksi tuohon pieneen punaiseen herkkuun mahtuu mm. B12-, C-, A-, D-, E- ja K-vitamiinia. Energiaa punajuuressa on niukasti, vain 38KCAL / 100g. Hiilareita löytyy vajaat 7 grammaa per sata ja proteiiniakin tähän superruokaan mahtuu gramman verran. 

Also there are lots of vitamins in beetroot: Vitamin B12, C, A, D, E and K for example! Beetroot is very low calorie delicacy because there is only 28 calories in 100g of it. Under 7 grams of carbs in 100g and also 1g of proteins!


Ostin torilta punajuuria näppärään nippuhintaan ja tänään töiden päätteeksi loihdinkin niistä aikamoista herkkua! Itse käytin juustona mozzarellaa, mutta punajuuren kanssa sopii erityisen hyvin myös esimerkiksi aurajuusto sekä vuohenjuusto! Kaiken ihanuuden lisäksi tämä resepti on todella helppo, ainoana miinuksena on on sitkeä pinkki väri, joka tarttuu joka paikkaan. Kumihanskat ovat hyvä apu ja leikkuulauta kannattaa suojata leivinpaperilla. 

I found some beetroots from market last weekend and today after work I made some very delicious beetroot delicacy with mozzarella! You cover the mozzarella by blue cheese or goat cheese if you want. 

Tässä reseptissä yhdistyvät terveelliset hyvät rasvat, proteiinit, sekä hiilihydraatit. Tämä on siis täydellinen päivällinen. 


Ihanat mozzarellapunajuuret uunissa / Lovely mozzarella beetroots in oven


4 annosta / 4 portions

600g isoja punajuuria / 600g of big beetrootrs
Oliiviöljyä tai rypsiöljyä / olive oil
Suolaa ja pippuria / salt and pepper
n. 250g mozzarellaa / 250g of mozzarella cheese, goat cheese or blue cheese

Valmistus / How to make it:

Kuumenna uuni 200 asteeseen / preheat the ovet to 200 C

1. Kuori ja siivuta punajuuret noin 2cm paksuisiksi viipaleiksi.
Peel and slice the beetroots as 2cm slices. 

2. Nosta siivut kannelliseen uunivuokaan ja paista noin tunnin ajan, kunnes siivut ovat täysin kypsiä. 
Put the slices in a pot and cover. Bake beetroot slices about one hour until they are well done. 

3. Siivuta mozzarella.
Slice the mozzarella. 

4. Kokoa punajuurisiivut ja mozzarellasiivut vuoron perään pieneksi torniksi leivinpaperilla vuoratun pellin päälle, aloittaen punajuuresta ja päättäen mozzarellaan. Nosta uuniin muutamaksi minuutiksi, kunnes mozzarella sulaa kauniisti. 
Build a little tower with beetroot slices and mozzarella slices by starting beetroot and finishing with mozzarella slices. But them on baking tray on baking paper and put them back in the oven for few minutes until mozzarella cheese melts nicely. 

5. Koristele halutessasi auringonkukan siemenillä ja rucolalla. Herkuttele!
Decorate the meal with seeds and rucola if you like. Enjoy. 


Kommentit

Suositut tekstit