Siirry pääsisältöön

SUOSITTU KIRJOITUS JUURI NYT / POPULAR POST RIGHT NOW

WHAT'S UP DOC?

Täällä ollaan! Ja nyt onkin luvassa ihan vaan pikapostaus kuulumisista, sillä kiire on nyt todellakin päällä! Isosti! Oltuani viikon kipeänä on töitä kertynyt vino pino ja lisäksi olen valmistautunut Miss Fitness Finland -kisan finaaliin niin täysillä, kun murtuneelta häntäluultani olen kyennyt. Onneksi yläkroppaa pystyy treenaamaan tietyissä määrin ja habaa, ojentajia ja olkapäitä onkin yritetty kasvattaa kaikella teholla. Tukena on onneksi hyvin suunniteltu ruokavalio, kiitos meidän Noran! 

Viime aikoina on tehty isoja päätöksiä ja otettu isoja askelia – – ei kuitenkaan liian isoja omille kintuille – – ja se on heijastunut valitettavasti täällä blogissa pidentyneenä postausvälinä. Mutta älkää olko huolissanne, kun saan rattaat pyörimään uusien hommien kanssa, tasaantuu arki takaisin jouhevaan rytmiinsä ja minä sen mukana.

Hello babes, here I am no matter I've been quiet on blog about a week already! GOSH! But I have a reason.. Yes, I've been sick and I have a broken coccyx but…

RAEJUUSTO PANNUKAKUT – COTTAGE CHEESE PROTEIN PANCAKES

On monenlaisia proteiinilettuja ja -pannukakkuja ja itsekin olen muutamia eri versioita täällä postaillut. Rakastan pannukakkuja ja pyrin aina lisäämään taikinaan pienen ripauksen lisäprotskua, koska tykkään vastapainona änkeä niiden päälle kaikkea superhyvää kuten kermavaahtoa, mascarponejuustoa ja hilloa! Proteiinia saa lisättyä ruokiin ja leivonnaisiin monella eri tavalla, joista yksi on proteiinijauheet. Valion Mifu on huippujuttu, mutta se ei loppujen lopuksi ole sen kummoisempaa kuin raejuusto ;) Tässä reseptissä olen nyt käyttänyt raejuustoa lisäämään näihin lettuihin sekä rekennetta, makua että sitä haluttua proteiinia. Kannattaa kokeilla, itse olen aika snadisti koukussa näihin! :D

Käytän tässä reseptissä viinikeveä, jota saa hankittua esimerkiksi 
Prima-mausteilta täältä >>  Viinikivi sitoo rakennetta ja parantaa taikinan koostumusta mukavasti. Viinikiveä voi käyttää myös muissa resepteissä korvaamaan jauhoja ja nostattamaan taikinaa, suosittelen kokeilemaan!


RAEJUUSTOLETUT / COTTAGE CHEESE PROTEIN PANCAKES

Taikina / Batter: 

6 suurta kananmunaa eroteltuina, keltuiaset kevyesti vatkattuna / 6  big eggs, separated, yolks lightly beaten
500g ARLA KESO-raejuustoa / 500 grams cottage cheese
ripaus viinikiveä (cream of tartar) / pinch of cream of tartar
1/2tl leivinjauhetta  / 1/2tl baking powder
ripaus SantaMaria vuorisuolaa / just little bit of salt
1 1/2dl puolikarkeita vehnäjauhoja / 1 1/2dl flours


Valmistus / how to make it: 

1. Riko munat ja erottele keltuaiset ja valkuiset. Vatkaa valkuaiset tanakaksi vaahdoksi ja lisää ripaus viinikiveä. Jatka vatkaamista kunnes seos on jäykkää ja kiiltävää. / Beat egg whites on medium-high speed until foamy. Add cream of tartar and beat until stiff, glossy peaks form.

2. Kuumenna muurinpohjapannu tai parila (kyllä, nämä letut voi paistaa myös parilalla!). Sekoita isossa kulhossa keskenään keltuaiset, KESO, leivinjauhe, suola ja jauhot. Kääntele valkuaisvaahto varovasti sekaan silikonikaapimella. / Heat a griddle or large skillet over medium-high heat. Stir together yolks, cottage cheese, flours, baking powder and salt. Whisk in one-third of the whites. In two batches, gently fold in remaining whites with a rubble spatula. 

3. Suihkuta spray-öljyä kevyesti pannuun tai parilaan ja paista pannukakkuja noin minuutin verran / puoli miedolla lämmöllä. / Spray griddle cooking spray and cook them pancakes about 1 minute / half. Enjoy with berries, fruits and whipped cream if you like. Or with cottage cheese, why not ;)

Wish you enjoy of my pancakes. <3 

xx, Lola

Nauti lettujen kanssa hilloa, marjoja, hedelmiä tai miksei jopa raejuustoa ;)

Ihania, terveellisempiä herkkuhetkiä sinulle! Tää on parasta tässä hässäkässä just ennen muuttoa!

PUS!
<3 LOLA

Kommentit

Suositut tekstit